FaceBookTwitterGoogle+

3D bryn / 3D ögonbryn i Stockholm

Tatuerade 3D bryn är den nya metoden för tatuering av ögonbryn.

Skillnaden mellan 3D bryn och vanlig tatuering är att man här jobbar med stråteknik vilket gör att brynen ser mer verkligt ut. Vi använder en skalpell istället för en nål och lägger färgen endast i överhuden.

Fördelen med att lägga färgen endast i överhuden är att den inte sitter permanent. En vanlig tatuering blir en permanent färg som sedan när den bleknar gärna blir lite röd eller blå. Med denna nya teknik får du en färg som sakta bleknar bort. I vissa fall kan det bli en svag skugga kvar.

Första gången du kommer på behandling går vi noggrant igenom form och färgval samt vilken stråteknik som passar ditt ögonbryn bäst.

Det finns två olika metoder. En man kallar asiatisk stil och en man kallar europeisk stil. Innan påbörjad behandling går vi alltid igenom ev. kontraindikationer, allergier samt hemmavård. För att du som kund ska känna dig trygg får du också underteckna att du tagit del av denna information.

Behandlingen gör inte ont då vi använder oss av två olika bedövningar som läggs efter konsultationen. Är du gravid eller blir gravid strax efter behandlingen kan färgen lättare lossna pga hormonerna. En fet hy eller en solskadad mogen hud kan också lättare tappa färg. Här kan det behövas lite mer färg eller ett extra återbesök.

Vi rekommenderar inte dig som äter hudförtunnande läkemedel så som Roacutan att göra 3D bryn i samband med din Roacutankur. Om du är gravid rekommenderar vi att du väntar tills efter graviditet och amning. Har du mycket allergier eller känner dig osäker på om du kommer att reagera på färgen kan du alltid komma minst 48h innan och göra ett färgtest. Då lägger vi lite färg i armvecket, där huden är som känsligast. Om du inte får någon reaktion på 24h går det bra att börja tatuera.

Efter behandlingen är det viktigt att sköta din hemmavård. De 24 första timmarna ska du endast tvätta ögonbrynen med koksalt. Koksalt gör du lätt själv genom att koka ½ liter vatten och ½ tsk salt. Låt det svalna och häll upp i en ren petflaska eller liknande. Det är viktigt att tvätta brynen med pads och koksalt 5 ggr per dag de 5 första dagarna samt smörja med ett tunt lager nyköpt vaselin som du applicerar med en tops. Om hemmavården missköts är det lätt att färgen släpper eller att det blir skorpor på huden.

Vi rekommenderar inte heller att du applicerar make up på dina nytatuerade bryn eller tränar så att du svettas de 3 första dagarna.

Efter 4-6 veckor är du välkommen åter på en kostnadsfri påfyllning. Här kontrollerar vi att färgen är jämn och fyller i det som behövs. Om du skulle vilja ha mörkare färg går detta också att korrigera.

Det är väldigt olika hur bra färgen sitter men generellt sitter färgen upp till 2år. En påfyllning är bra att göra var 6:e månad för att inte brynen ska blekas bort. Det finns ingen garanti att tatueringsfärgen försvinner helt. I vissa fall kan det bli en skugga kvar.

Tänk på att inte färga eller vaxa dina bryn på minst 48h förebehandlingen. Om du har ärrvävnad i brynet kan färgen ha svårt att fästa där.

För mer bilder på våra tatuerade ögonbryn besök vår Facebooksida Odenplans Skönhetscenter.

Odenplans skönhetscenter

Upplandsgatan 71

113 28 Stockholm

Öppettider

Salongen:

Mån-tor: 10.00-19.00
Fredag: 10.00-17.00
Lördag: vid bokningar

Eller efter Tidsbokning

Tel: 08-31 59 09