FaceBookTwitterGoogle+

Hudvård i Vasastan

Är vårt största organ som främst har i uppgift att skydda kroppens organs samt reglera kroppstemperaturen.

På huden har vi porer, i varje por sitter en hårsäck samt en talgkörtel (förutom läppar, hand & fotsula). Talgkörtlarna är mest aktiva i ansiktet, rygg och dekolletage där huden är mer utsatt. Talget skyddar huden mot yttre påfrestningar men kan också täppa igen porerna tillsammans med döda hudceller och bilda pormaskar.

Det finns två olika sorters pormaskar. Vita och svarta. De vita pormaskarna har ingen öppning och blir lätt inflammerade när man själv försöker tömma dem. Dessa upplevs oftast som ”knotter” i ansiktet. De svarta pormaskarna är väldigt vanliga främst på näsan, de har en öppning som färgas av hudens melanin.

Akne är däremot en inflammation i hårsäcken som främst styrs av genetiskt arv och hormoner. Det finns olika typer av akne som påverkar hudens vävnad på olika vis. Akne är ett hudtillstånd som alltid måste behandlas, ibland med läkemedel men alltid med hudvård.

 

PLASMA PEN

Vad är Plasma Pen?

Behandling med plasmaljus är en icke-kirurgisk metod för att krympa överflödig hud, påsar och rynkor. Huden runt plasmablixten stramas upp och drar cellerna närmare varandra. Resultaten är nästan omedelbara, direkt efter behandlingen ses en ordentlig uppstramning av huden som sedan fortsätter under läkningsprocessen. Det slutgiltiga resultatet ser man efter en till två månader.

Fördelar mot kirurgi
-Snabb läkning och återhämtning
-Ingen operation behövs med alla risker det innebär
-Ingen risk att ta bort för mycket hud
-Hudkvaliteten på hela det behandlade området stärks

Hur fungerar det?
Plasma Pen-handstycket avger en liten plasmablixt som träffar huden. Detta orsakar en millimeterstor skada i översta hudlagret och huden runt skadan dras ihop. Denna ytliga skada yttrar sig som en gulbrun skorpa och stimulerar hudens förnyelse av fibroblaster, en viktig komponent i bildandet av kollagen.
Efter behandlingen är huden oftast något svullen. Dagen efter behandlingen kan man vara ordentligt svullen men därefter avtar svullnaden. Skorporna som bildas läker normalt inom 3-7 dagar och kan försiktigt sminkas över den tredje dagen.
En antibakteriell salva bör användas från dagen efter behandlingen tills skorporna börjar släppa. Dag 3-4 ska att cellförnyande serum användas, serumet dämpar eventuell rodnad och gör att läkningsprocessen går snabbare. Detta serum ingår alltid i kostnaden för behandlingen för att säkerställa god läkning i alla behandlingar.
Till skillnad mot en operation då man skär bort hud så sker uppstramningen av huden gradvis av en plasmabehandling. Om man har stora hudområden som behöver stramas upp kan det därför krävas mer än en behandling för att uppnå önskat resultat. Vid mindre överskottshud räcker det oftast med en behandling.

Efter behandling
-Undvik kosmetiska produkter de första tre dagarna.
-Undvik direkt sol, UV-strålning och att bada bastu i minst 2 veckor efter behandlingen. Därefter ska solskydd alltid användas de första 2 månaderna, SPF 50. Detta för att undvika pigmenteringar som kan uppstå om man solar för tidigt.
-Det är absolut förbjudet att pilla på skorporna som bildats. Skorporna är ett skydd mot bakterier och virus och trillar av av sig själva.
-Viss svullnad och sveda kan uppstå i det behandlade området och är helt normal. Efter skorporna trillat av kan det vara lite rodnat i området, detta försvinner oftast inom någon vecka.
-Drick mycket vatten
-Använd Tyrosul salva för att motverka infektioner från dagen efter behandlingen tills skorporna lossnat.
-Använd ECF Serum från dag 3-4 för optimal cellförnyelse och snabbare läkning.

Vem kan inte behandlas?
-Om du behandlats med korstison i behandlingsområdet den senaste månaden
-Om du drabbats av cancer
-Om du har en pågående infektion i kroppen, akut eller kronisk
-Om du är gravid
-Om du har en ökad risk för överdriven ärrbildning, så kallade keloidärr
-Om du äter blodförtunnande läkemedel
-Om du är allergisk mot vanliga bedövningsmedel
-Om du har diabetes kan läkningsförmågan påverkas. Diskutera med din behandlande diabetesläkare innan behandling kan övervägas

Pris
Övre ögonlock 5495kr
Nedre ögonlock 3995kr
Övre och nedre ögonlock 7995kr
Hals 9995kr
Rökrynkor runt munnen 3995kr
Kråksparkar kring ögonen 2995kr

Odenplans skönhetscenter

Upplandsgatan 71

113 28 Stockholm

Öppettider

Salongen:

Mån-tor: 10.00-19.00
Fredag: 10.00-17.00
Lördag: 10.00-16.00

Eller efter Tidsbokning

Tel: 08-31 59 09