FaceBookTwitterGoogle+

PCA/TCA peel

PCA Skin är ett helt nytt hudvårdsmärke på den svenska marknaden. Företaget grundades 1990 och har använts i USA i flera år. Konceptet är uppbyggt på klinisk forskning och vetenskap. Det är framtaget av ett team hudläkare och hudterapeuter och är baserat på ett högt koncentrat av aktiva ingredienser. Hemmavårdsprodukterna innehåller bl.a Retinol (A vitamin), AHA syror och antioxidanter.

Produkterna är väldigt effektiva och kraftfulla, det är inte något hemmakok eller SPA märke, därför är det väldigt viktigt att du får rätt rekommendation till just din hud. Fel rekommendation kan i vissa fal försämra hudtillståndet. Gravida bör även avstå att använda vissa produkter samt behandlingar med PCA Skin.

Peelerna i behandling

PCA erbjuder tre olika kraftfulla och effektiva peelingar i behandling.

PCA Peel

Är en sammansättning av salicylsyra, retinol, mjölksyra och citronsyra. Peelingen har ett PH på 0,6 (vilket är mycket lågt). Denna peelingen passar en fet/oren hud som inte är extremt känslig. Den går bra att användas i en kur på 5 behandlingar där man bör vänta 2 veckor mellan behandlings tillfällena. Som högst kan du pensla 6 lager av PCA peel.

Sensi peel (TCA)

En TCA peeling för en mer känslig hud, ex en Rosacea hud. Sensi peel är även en bra peeling att lägga första gången du gör en TCA syra. Peelingen består av 6% TCA syra samt 12% mjölksyra. Eftersom peelingen är blandad ger den inte samma "aggressiva" reaktion som traditionella TCA peelingar.

Ultra peel 1 (TCA)

Är en mer kraftfull TCA peeling som fungerar bra på en tålig hud där man vill jobba med texturen, ex porstorlek, pigmenteringar, ärr, rynkor. TCA peelingarna kan man max lägga i 4 lager. För mer resultat kan man upprepa behandlingen men man bör vänta 4 veckor mellan behandlings tillfällena. Peelingen består av 10% TCA syra samt 20% mjölksyra. Eftersom peelingen är blandad ger den inte samma "aggressiva" reaktion som traditionella TCA peelingar.

Då vi inte lägger en TCA/PCA peeling

  • Graviditet/amning
  • Hudförtunnande medicinering ex Isotretioin, Differin, Skin o ren, Abuela, kortison.
  • Allergi mot acetylsalicylsyra.
  • Är du under 18 år rekommenderar vi att rådgöra med din målsman innan behandling.

PCA Skin´s ansiktsmasker

PCA Skin erbjuder tre härliga och mycket effektiva ansiktsmasker i behandling. Tänk på att dessa masker inte kan utföras på dig som har en extremt känslig hud, är gravid eller ammar.

Papaya masken

Innehåller olika enzymer från bl.a. papaya och citrusfrukter. Den här masken passar bra till dig som har fina linjer och rynkor eller behöver en rejäl lyster i ansiktet. Masken kan ligga på max 5 min.

Pumpa masken

Innhåller bl.a. enzymer från pumpa och acetylsalicylsyra. Den här masken passar bäst för dig med solskadad eller mogen hud. Den kan ligga på max 5 min.

Körsbärsmasken

Innehåller bl.a. 20 % salicylsyra samt vitamin E och är en superbra mask för dig med en lite fetare och oren hud. Den här masken kan ligga på max 3 min.

Ansiktsmaskerna går bra att lägga in i en ansiktsbehandling istället för AHA syran, lägga ensamma eller för den lite mer tåliga huden kombineras med PCA/TCA peelerna.

Odenplans skönhetscenter

Upplandsgatan 71

113 28 Stockholm

Öppettider

Salongen:

Mån-tor: 10.00-19.00
Fredag: 10.00-17.00
Lördag: 10.00-16.00

Eller efter Tidsbokning

Tel: 08-31 59 09