Tatueringsborttagning i Stockholm, Vasastan

Ungefär 20% av de som tatuerat sig ångrar sig efteråt. Det kanske inte blev riktigt som man tänkt sig, motivet känns inte lika roligt längre eller den stora kärleken kanske inte var så stor. Oavsett skälet finns det hjälp att få.

Med den säkraste maskinen på marknaden, den Q-switchade Nd:YAG-lasern, kan vi bleka bort tatueringen helt eller tillräckligt för att göra en cover up. Denna maskin har bäst resultat när det gäller tatueringsborttagning enligt vetenskapliga studier.

Vi använder den allra senaste metoden för tatueringsborttagning, den så kallade R0-metoden. Detta är den metod som ger snabbast resultat och är mer skonsam än R20-metoden. Helt enkelt ges tre behandlingar vid ett och samma tillfälle. Även den klassiska singelmetoden erbjuds om så önskas.

 

Hur går behandlingen till?

Lasermaskinens munstycke riktas mot tatueringen och starka ljusimpulser skjuts mot huden och tas upp av färgpigmentet i tatueringen. Pigmentet skjuts i småbitar och tas upp av kroppens eget städsystem, makrofagerna, och forslas bort av lymfsystemet.

Detta är en mycket långsam process under ca två månader och är anledningen till att det ska gå 6-8 veckor mellan behandlingarna.

Direkt efter behandlingen ser tatueringen vit ut eftersom vattnet i vävnaden förångats. Detta försvinner efter ca 30 minuter och färgpigmentet stiger upp till ytan igen.

Huden kan kännas lite öm och vara rodnad, detta är helt normalt och försvinner efter någon dag eller två. I vissa fall kan en sårskorpa eller små blåsor bildas vilket i sig är normalt. Det är dock ännu viktigare att följa skötselråden som du fått efter behandlingen då. Det är strängt förbjudet att pilla hål på blåsorna! Blåsan fungerar som en skyddande barriär och om man tar hål på dem kan bakterier ta sig in under huden och orsaka en infektion, detta kan i sin tur leda till ärrbildning. Om du råkar klia sönder en blåsa- ta kontakt med din terapeut för rådgivning.

 

Hur många behandlingar behövs?

Eftersom vi alla är olika finns det inget generellt svar på den frågan. Många faktorer spelar in i resultatet, tex hur gammal tatueringen är och vilka färger som använts. I regel krävs 4-12 behandlingar, ibland fler.

 

Att tänka på innan behandling

Vänta med att sola innan du går på behandling. Om man är solbrun tar hudens egna pigment upp en del av ljusimpulserna och effekten på tatueringen blir mindre. Ät och var utvilad innan behandling, kroppen klarar tatueringsborttagningen bättre då.

 

Gör det ont?

Vissa tycker att det känns som när man snärtar ett gummiband mot huden, andra tycker knappt att det känns alls. Var på kroppen tatueringen sitter påverkar hur obekväm behandlingen är.

 

Vad kan jag förvänta mig för resultat?

I de flesta fall bleks tatueringen helt och huden blir som innan man tatuerade sig. I vissa fall kan en skugga av tatueringen synas. Generellt kan man säga att man får bäst resultat på äldre och svarta tatueringar. Viss risk för ärrbildning finns men med noggrann eftervård brukar det kunna undvikas.

 

Pris

Pris utgår alltid från storlek och du kan välja mellan att betala från gång till gång eller att betala ett fast pris. Väljer du det fasta priset kan du komma på ett obegränsat antal behandlingar var 8:e vecka under en period om max tre år. Vill du undvika att antalet behandlingar drar iväg och tatueringsborttagningen blir lite väl dyr så är detta ett alternativ för dig.

 

Klassisk tatueringsborttagning (1 behandling/tillfälle)

 • Upp till 2x2 cm
  800;-
 • Upp till 5x5 cm
  1200;-
 • Upp till 8x8 cm
  1600;-
 • Upp till 10x10 cm
  1900;-

FAST PRIS klassisk borttagning

Priset avser en behandling var 8:e vecka under en period av max tre år.

 • 2x2 cm
  7500:-
 • 5x5 cm
  11 500:-
 • 8x8 cm
  15 500:-
 • 10x10cm
  19 500:-

r0-metoden (3 behandlingar/tillfälle)

 • Upp till 2x2 cm
  2600;-
 • Upp till 5x5 cm
  3800;-
 • Upp till 8x8 cm
  5000;-
 • Upp till 10x10 cm
  5900;-

På större tatueringar ges pris efter konsultation.

 

Välkommen in för en kostnadsfri konsultation.