Ytliga blodkärl - Angie 13,56 MHz

Alla människor har blodkärl i huden. I de allra flesta fall är dessa så tunna att de inte syns med blotta ögat. I vissa fall kan de dock vidgas och bli synliga. De är oftast helt ofarliga och inte nödvändiga för blodtransporten, däremot kan de utgöra betydande kosmetiska problem. Vanligast är att områden som utsätts för sol, väder och vind drabbas, såsom näsan och kinderna men även dekolletaget och benen är ofta drabbade.

Lyckligtvis finns det nu en mycket effektiv metod att behandla dessa kärlförändringar med, Angie 13,56 MHz är helt ny på den svenska marknaden men har använts i hemlandet Kanada och USA i många år. Med hjälp av en tunn nål som läggs mot huden tillförs en liten elektrisk stöt som koagulerar kärlet. Behandlingen är så effektiv att resultatet syns på en gång och sällan kräver mer än en behandling.

Metoden är skonsam och de flesta känner bara ett lätt obehag när strömmen träffar kärlet. Efter behandlingen är området lite rodnat och det kan bildas en liten skorpa över kärlet. Skorpan lossnar av sig själv efter läkning.

Innan behandling är det viktigt att inte ta några blodförtunnande läkemedel som Ipren eller Waran på minst 24 timmar innan eller 48 timmar efter behandlingen. Koffein, nikotin och alkohol påverkar också de kärlen och blodtrycket och bör undvikas både innan och efter behandling.

Efter behandling måste man även undvika att duscha, bada, basta och intensiv träning på minst 24 timmar, helst ännu längre. Då värmen och ansträngningen vidgar blodkärlen kan detta faktiskt motverka behandlingen!